Hizmet Alımları Hakediş Raporu
Puantaj, Metraj İcmali, Yapılan İşler Listesi, Hakediş İcmali, Dizi Pusulası, Hakediş Özeti, Hakediş Ön Kapağı, Hakediş Ödeme Cetveli ve hakediş raporuna eklenmesi gereken tüm raporlar sistem üzerinden kolaylıkla hazırlanmaktadır.
Mal Alımları Hakediş Raporu
Akaryakıt puantajı, elektrik, doğalgaz, enerji alımları puantajı… Kısaca mal alımları hakediş raporuna eklenmesi gereken tüm raporlar sistem üzerinden rahatlıkla hazırlanmaktadır.
Hizmet Alımları Fiyat Farkı
Hizmet alımlarında uygulanacak fiyat farkına ilişkin esasların 5. maddesine göre, çok sayıda endeksin bir arada kullanıldığı işlere uygundur. Ayrıca Esasların 6. maddesine göre işçilik maliyetlerindeki değişiklikler, işveren maliyeti farklı olan kalemler için (Normal, Engelli, Emekli gibi) ve ayrıca fazla mesai ve tatil günü çalışmaları için ayrı ayrı fiyat farkları hesaplanır.
Mal Alımları Fiyat Farkı
Akaryakıt alımlarında kullanılan EPDK fiyatları sistemde güncel olarak yer almaktadır. Sadece günlük alınan akaryakıt müktarları girilerek, bu hakedişte ödenmesi/kesilmesi gereken fiyat farkı hesaplanır. Ayrıca doğalgaz ve elektrik alımlarında uygulanacak fiyat farkı hesapları da sistem üzerinden otomatik hesaplanır.
Hakediş Raporu ve Şirket Faturasının Kontrolü
Yüklenici şirket tarafından düzenlenen fatura ve hakediş hesaplarının İdarece kontrolü sağlanır. Sözleşme birim fiyatları ve hükümlerine ödenmesi gereken tutarlar, kesintiler (Damga vergisi, Ek kesin teminat kesintisi, SGK ve Vergi borçları, Hazine destekleri…) otomatik olarak hesaplanır ve Yükleniciye ödenmesi gereken ve fatura edilecek tutar kontrol edilir.
Kesin Hesap İşlemleri
Hizmet alımları sözleşme bitiminde düzenlemesi gereken Kesin Hesap raporu işlemlerini içerir. Kesin hesap cetvelinde son hakedişe kadar yapılan tüm işler, miktarları, tutarları ayrıca hakediş raporlarında uygulanan kesintiler, mahsuplar toplu şekilde getirilir. Kesin hesap raporuna esas ayrıntılı cetvel hazırlanır. Hizmet alımları için Kesin Hesap Fişi sistem üzerinden hazırlanır.
Tüm Sözleşmeler ve Hakedişler Tek Merkezde
Yapılan hakediş ödemeleri, Birim bazında, Dosya bazında, Hakediş bazında takip edilebilir. Sistemde yetki verilmiş Yöneticiler kendi birimlerine ait hakediş ödemelerini rahatlıkla izleyebilir. Kurumların hakediş hesapları ve ödemeleri merkezi sistem üzerinden yürütülür. Böylece birimler arasında oluşan farklılıklar ortadan kaldırılır. Tüm birimler aynı hesap sistemini kullanılır ve kurum içinde birliktelik sağlanır.
Sözleşmeye Göre İlerleme Durumu?
Yüklenicinin her ay gerçekleştirdiği iş miktarları tutar – yüzde bazında ilerlemeler görüntülenir. Böylece işin ne kadarının gerçekleştiği, kalan iş miktarı ve isözleşme bedelinde bir artış olup olmadığı takip edilir
Kontrol Teşkilatı Görevlileri
Hakediş ve sözleşme süreçlerinde görev alan kontrol teşkilatlarının atanması, yapacakları işlemler, hazırlayacakları raporlar ve tutanaklar sistem üzerinden gerçekleştirilir.
Muayene ve Kabul İşlemleri
Yürürlükteki Muayene ve Kabul Yönetmeliklerine uygun olarak, Yüklenici kabul teklif belgesinden başlayarak muayene ve kabul komisyonu görevlendirmesi, kabul işlemleri ve süreçlerinin sistem üzerinden takip edilmesi mümkündür
Yer Teslim İşlemleri
Yükleniciye yapılacak yer teslimi. Yer teslimine ilişkin rapor ve tutanaklar. İşe başlama talimatı yazısının gönderilmesi. Yer teslimine ilişkin bilgilerin sistem üzerinden takip edilmesi
Süre Uzatım Kararları
İdareden kaynaklı nedenler veya mücbir sebepler nedeniyle sözleşme konusu işin süresinde bitirilememesi neticesinde Süre Uzatım kararı alınması yönünde yapılan işlemler ve ilgili raporlar sistem üzerinden takip edilebilir
Teminatların Takibi
Yükleniciler tarafından verilen kesin teminatların, iş artışları, fiyat farkı ödemeleri neticesinde tutarların yeterli olup olmadığı ve hakedişlerden yapılan teminat kesintileri ile Yükleniciye işin bitiminde iade edilecek teminatların takibi
İş Artışı – İş Eksilişi
Sözleşme bedelinin aşılması. İş artışına ilişkin işlem ve tutanaklar, ek teminatlar ve vergilerin hesapları. Yüzde 80’in altında eksiliiş durumu ve tazminat ödemeleri sistem üzerinden takip edilir.
Cezalar ve Kesintiler
Sözleşme ve ihale dokümanına göre Yüklenicinin sözleşmeye aykırı olarak hareket etmesi neticesinde uygulanacak ceza ve kesintilerin sistem üzerinden girilmesi ve takibi. Cezalı olarak çalışılan sürelerin hakedişlerden kesilmesi.
Fesih ve Tasfiye İşlemleri
Sözleşmenin feshi durumunda, Yükleniciden yapılacak kesintiler, teminatların gelir kaydedilmesi ve diğer işlemler. Tasfiye halinde kesin hesap işlemleri ve kontrol teşkilatınca yapılacak diğer işlemler sistem üzerinden takip edilebilir
Personel Puantajı
Normal işler, vardiyalı işler, saat bazında işler, yarı zamanlı veya kısmi zamanlı çalışmalar gibi farklı ihtiyaçları bir arada karşılayabilen kapsamlı bir puantaj ekranı sunulmaktadır. İş Kanununa ve çalışma hayatındaki ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanan puantaj ekranında ihtiyaç duyulan tüm gün tipleri ile ücretli ve ücretsiz izinler yer almaktadır. Puantaj ekranımız yüzlerce kullanıcımızın öneri ve katkılarıyla geliştirilmiş ve halen de geliştirilmeye devam edilmektedir.
Araç Kiralama, Personel Servis Hizmeti Puantajı
İdare tarafından şoförlü veya şoförsüz olarak kiralanan araçların “Ay”, “Gün” veya “Km” bazında hakediş ödemelerini gerçekleştirmek üzere puantajları girilebilmektedir. Puantajlar kayıtlı araçlar havuzundan araç plakası seçilerek girilebilir. Ayrıca personel servis işlerinden güzergahlar seçilerek puantaj düzenlenebilir. İstenildiği takdirde Excel ortamında düzenlenen puantajlar sisteme aktarılabilir.
Yemek Hizmeti Puantajı
Öğün üzerinden sözleşmeye bağlanan ve içinde aşçı, aşçı yardımcısı, bulaşıkçı, garson… gibi personellerin yer aldığı yemek hizmeti sözleşmeleri için uygundur. Bu puantaj cetvelinde öğün sayısı üzerinden aylık puantaj verileri girilir. Her gün gerçekleşen öğün sayıları aylık takvimde işlenir. Ay sonu düzenlenecek hakedişe toplam öğün miktarları aktarılır. Ayrıca yemek hizmeti kapsamında çalıştırılan personel puantajları da girilebilir.
Akaryakıt Puantajı
İdarece ihalesi gerçekleştirilen akaryakıt alımı (motorin, kurşunsuz benzin, fuel-oil, kalorifer yakıtı…) işlerinin aylık hakediş ödemeleri için gerekli puantaj işlemleri eksiksiz olarak girilebilir. Araçlara alınan akaryakıtlar için “tarih”, “araç plakası”, “belge no”, “alınan akaryakıt miktarı” gibi veriler düzenlenir. Bu veriler Excel dosyasından ya da TTS Taşıt Tanıma Sistemlerinden otomatik aktarılabilir.
Alt işveren İşçileri Bordro, Maaş Kontrolü
Kapsam dışında kalan kurumlarının personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri için vazgeçilmez bir modüldür. Bu modül sayesinde alt işveren (yüklenici) firmanın her ay düzenlenen hakedişlerde işçilerle ilgili tüm işlemleri, bordrolar, maaş ödemeleri, yol yemek gün sayıları, eksik gün sayıları… gibi hesapların, sözleşme esaslarına uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği kontrol edilir. Ayrıca Sayıştay denetimlerinde sıkça tespit edilen hatalı uygulamalar esas alınarak hakedişlerden yapılacak olası kesinti tutarları sistem tarafından otomatik hesaplanır.
Alt işveren İşçileri Özlük İşlemleri
11.09.2014 tarihli 6552 sayılı Kanun ile alt işveren işçilerinin yıllık ücretli izin hakları, kıdem tazminatı hakları, 4857 sayılı Kanundan kaynaklı yasal izin hakları güvence altına alınmıştır. Bu hakların takibi ve kontrolü ise asıl işveren yani ihale sahibi İdareye bırakılmıştır. Kapsam dışında kalan kurumların personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesi kapsamında çalışan işçilerin özlük işlemleri, kayıt bilgileri, yıllık izin hakları, kıdem tazminatı hakları, yarı zamanlı çalışma, doğum izni… gibi kanuni izin hakları sistem üzerinden takip edilebilmektedir.
Bireysel Emeklilik Sistemi Kesinti İşlemleri
Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamına giren alt işveren işyerlerinde, işçi maaşlarından yapılacak BES kesintileri için gerekli işlemler gerçekleştirilir. BES sistemine katılan ve sistemden çıkan işçilerin takibi, aylık prime esas kazancın hesaplanması, BES oranı %3 veya üzerinde olan işçilerin kesinti oranı girişleri sağlanır ve gerekli kontroller yapılır.
İcra Kesintisi ve Takip İşlemleri
İcrası olan işçilerin maaşlarından yapılacak icra kesintilerinin otomatik hesaplanır. İcra dairelerinin yazılarında kesintilerin net ücret, AGİ dahil veya hariç ücret üzerinden uygulanması gibi farklılıklar sistemde tanımlanabilir. İcra kesintisi uygulanacak toplam tutar girilir ve bu tutara ulaşıldığında kesinti otomatik durdurulur. Şu an kadar kesilen tutar ve ileriye dönük kesilecek tutarlar görülebilir. Aylık maaş dönemlerine ilişkin icra kesintileri sistem üzerinden kontrol edilir.
Alt işveren İşçileri için Toplu İş Sözleşmesi Hesaplamaları
Alt işveren işçilerinin Yüksek Hakem Kurulu kararı ile toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ücret zamları, fark ücretleri, sosyal yardımlar, tazminatlar, ikramiyeler ve tüm mali hakları bu modül üzerinden kolaylıkla hesaplanabilmektedir. Toplu iş sözleşmesinin uygulama dönemine ilişkin veriler sisteme tanımlandıktan sonra gerekli hesaplamalar ilgili mevzuata göre hatasız olarak gerçekleştirilir.
Ücret Zamları ve Mali Hakların Otomatik Hesaplanması
Sistem üzerinde geliştirilen ara yüzler sayesinde son derece kapsamlı olan TİS hesaplamaları, oldukça kolay, hızlı ve hatasız şekilde gerçekleştirilmektedir. İşçilerin ücret zammını hak ettikleri gün sayıları, fazla mesai ücret farkları, tatil günü mesai farkları, sendika aidat kesinti tutarları, hastalık yardımı hesapları… kısaca puantaj verilerine dayalı tüm hesaplamalar otomatik gerçekleşir.
Çocuk Yardımı, Öğrenim Yardımı, Sendika Aidatı… İşçi Bazlı Hesaplamalar
Toplu iş sözleşmesinde ödenmesi öngörülen bazı ücretler ve sosyal yardımlar için işçilerin kendine has bilgileri (çocuk sayısı, çocuk yaşları, eş durumu, kendisi ve çocukların öğrenim durumu, engellilik durumu, görevi, unvanı…) çeşitli kriterlere göre farklı hesaplamalar yapılabilmektedir. Toplu Sözleşme ve Sendika modülü sayesinde her işçinin kendi durumuna özel bilgileri sistem kayıtlarında çekilerek maaş ve bordro hesaplamalarında kullanılırlar.
Yıllık İzinler, Sendikal İzinler ve Sosyal İzin Hakların Takibi
Toplu iş sözleşmesi sadece ücret zamları açısından değil ücret dışındaki sosyal haklar açısından da işçilere imkanlar sağlamaktadır. Bunlar arasında işçilere verilecek sendikal izinler, ücretsiz izin hakkı, mazeret izin hakkı, yıllık izin sürelerinde artış, yasal izin sürelerinde artış, ihbar önel sürelerinde artış… gibi 4857 sayılı İş Kanununda tanımlanmış asgari süreleri geçen uygulamalar söz konusudur. Bu sürelerin işçi bazında takibi normal yöntemlerle oldukça güç olabilmektedir. Toplu sözleşme modülü sayesinde yukarıda belirtilen izinler ve haklar anlık olarak hatasız takip edilebilecektir.
Hastalık Yardımı Gibi Ücretlerin Hesaplanması
Sağlık raporu alan işçilerin raporlu oldukları ilk 2 gün ücreti ile diğer günlerin SGK tarafından karşılanmayan bakiyeleri, puantaj verilerine göre otomatik hesaplanır. SGK’nın yatarak tedavi ve ayakta tedavi ödeme oranlarına göre işçinin hastalık raporu girişleri yapılır. Rapor verilerine göre sistem, işçiye yapılacak hastalık yardımı ödemesini otomatik olarak hesaplar.
Toplu İş Sözleşmesi Geriye Dönük Fark Hesapları
Yüksek Hakem Kurulu kararlarının yaklaşık 9-10 ay sonra ilgili taraflara ulaşması nedeniyle, gelen kararlar geriye dönük uygulanmaktadır. Geriye dönük uygulamalar yapılırken daha önceki maaş ve bordro hesapları ile yükleniciye yapılan hakediş ödemeleri değiştirilmeden fark hesabı gerçekleştirilir. Geçmiş dönem puantaj verileri esas alınarak Yüksek Hakem Kurulunca bağıtlanan toplu iş sözleşmesi maddeleri uyarınca ödenmesi gereken fark ücretleri sistem tarafından otomatik hesaplanır.
Güçlü Algoritma ve İş Kanunu Kriterlerine Tam Uyum
PDKS modülü ile kurumda çalışan işçilerin işe giriş ve çıkış saatleri, fazla mesaileri, tatil günü çalışmaları, vardiyaları, geç girişleri, erken çıkışları hatasız olarak takip edilebilir. Ancak binlerce satırdan oluşan bu verilerin güçlü bir algoritma ile hesaplanması, vardiyalı işlerde vardiya geçişlerinin ve gün dönümlerinin birbirinden ayırt edilebilmesi, fazla mesai hesaplarının haftalık çalışma saatine göre hesaplanabilmesi, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı işçilerin hesaplanması ve daha birçok özel durumun 4857 sayılı İş Kanununa uygun olarak işlenmesi ayrı bir uzmanlık gerektirir. PDKS modülümüz deneyimli yazılım ekibimiz ve İş Hukuku uzmanlarımız tarafından kamu kurumlarının ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiştir.
Mevcut Personel Devam Kontrol Sistemi Donanımlarınızla Entegre Olabilir
Halihazırda kurumda aktif olarak kullanılmakta olan PDKS donanımları ile (Kartlı geçiş, parmak izi, yüz tanıma, avuç izi, damar izi) entegre olabilir. Entergrasyon doğrudan donanıma bağlanma şeklinde ya da donanımlardan elde edilen datanın sunucuya aktarımı (web servis vb.) ile sağlanabilir. Şayet kurumda PDKS donanımı mevcut değilse ihtiyaca en uygun donanım çözümleri tarafımızdan sunulabilir.
Puantaj Cetveli ile PDKS Verilerinin Eşleştirilmesi, Kıyaslanması
Maaş ödemelerine esas olmak üzere puantaj verileri ile PDKS verileri geliştirdiğimiz algoritma sayesinde ayrıntılı olarak eşleştirilir (match edilir) Yapılan bu işlem neticesinde puantaj verileri ile PDKS verileri arasındaki uyumsuzluklar bir rapor halinde dökümü verilir. Buna raporda puantaj cetvelinde yapılan işaretlemelerin PDKS ile uyuşmadığı her işaretleme (işe gelme, fazla mesai, bayram mesaisi, vardiya saatleri, izin ve mola süreleri…) işçi, gün ve saat bazında gösterilir.
PDKS Modülünden Hangi Raporlar Alınabilir?
Aylık giriş/çıkış raporu, Geç gelenler raporu, Erken çıkanlar raporu, Devamsızlık Raporu, Fazla mesai raporu, Bayram mesaisi raporu, Hafta tatili mesaisi raporu… ayrıca Puantaj cetveli ile uyumsuzluk raporu alınmaktadır. Belirtilen raporlar işçi bazında veya toplu liste halinde alınabilmektedir. Ayrıca girilen tarih aralığına veya maaş dönemine göre esnek raporlama yapılabilmektedir.