

Artık excel üzerinde vardiya düzenlemeye, vardiya hazırlayabilmek için saatlerce kafa yormaya son!
E-Vardiya ile iş yükünüzü hafifleterek daha verimli çalışma planı oluşturmak sizin de hakkınız!
Vardiya planlaması adına Türkiye’de ilk defa yapılan bu yazılım ile kamu veya özel sektör fark etmeksizin vardiya usulü çalışan 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi tüm personellerin vardiya planlaması yapılabilmesi için kullanıcılarımıza sunulmuştur. Modül, çalışma hayatındaki ihtiyaçlar göz önüne alınarak İş Kanunu’na tamamen uyumlu halde tasarlanmıştır.
Web tabanlı olması ve mobil uygulaması sayesinde internete bağlanabildiğiniz tüm cihazlardan giriş yapabilir, evde, işte, yolda yani istediğiniz her yerde vardiya planlamalarınızı yapabilir, yapılan değişiklikleri personellere bildirebilirsiniz.
Normal işler, nöbet usulü vardiyalı işler, kısmi zamanlı veya yarı zamanlı işler, saat bazında işler kısacası her türlü çalışma şekline uygun vardiya planlaması yapılabilmektedir. Yalnızca vardiya ile kalmayıp vardiya düzenini etkileyen ücretli/ücretsiz izin, rapor vb. tüm gün tipleri vardiya planlamasında kullanılabilmektedir.
Hızlı ve kullanışlı bir arayüze sahip olan vardiya modülü sayesinde sürükle-bırak metoduyla çok kolay bir şekilde vardiya planlaması yapılabilmektedir.
Vardiya düzenlemelerinde hiçbir şeyin gözden kaçmaması için 4857 Sayılı İş Kanunu doğrultusunda; Fazla Mesai Süreleri (Yıllık 270 saat sınırı), iki vardiya arasındaki dinlenme süreleri, gece çalışma koşulları, haftalık çalışma süresi vb. şeklinde gerekli uyarılar sistem tarafından verilmektedir.
Çalışanların denkleştirme dönemlerini hesaplamak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
Türkiye’de ilk defa vardiyalı çalışan personellerin denkleştirme çalışması 4857 Sayılı İş Kanunu’na uygun bir şekilde yapılması sağlanmıştır!
Bilindiği üzere, denkleştirme modülü ile yoğunlaştırılmış iş haftası veya bu haftalardan sonraki dönemde işçinin daha az sürelerle çalıştırılması suretiyle, toplam çalışma süresi, çalışması gereken toplam normal süreyi geçmeyecek şekilde denkleştirilebilmektedir.
Denkleştirme modülünün sonucunun başarılı veya başarısız olması durumunda sistem bu durumu uyarı olarak vermekte, gerekli raporlamaları sağlamaktadır.
Personellerin Temel Özlük Bilgilerinin Yönetimi
Personel özlük bilgilerinin web ortamında takip edilebilmesi için özlük modülü bulunmaktadır.
Personellerin çalıştığı lokasyonlar, bağlı bulundukları iş yeri bilgileri de bu modül içerisinde tutulmaktadır.
Özlük modülü işçilerin aile bilgisi, yıllık izin, ücretsiz izin, sağlık raporu, engellilik vb. durumlarına ilişkin belgelerin yüklenebilmesine imkan vermektedir. Bu sayede personellere ait belgeler de dijital ortamda tutulabilmekte ihtiyaç anında direkt ulaşılabilmektedir.
Güçlü Algoritma ve İş Kanunu Kriterlerine Tam Uyum
PDKS modülü ile kurumda çalışan 4/d kadrolu (sürekli, daimi) işçilerin işe giriş ve çıkış saatleri, fazla mesaileri, tatil günü çalışmaları, vardiyaları, geç girişleri, erken çıkışları hatasız olarak takip edilebilir. Ancak binlerce satırdan oluşan bu verilerin güçlü bir algoritma ile hesaplanması, vardiyalı işlerde vardiya geçişlerinin ve gün dönümlerinin birbirinden ayırt edilebilmesi, fazla mesai hesaplarının haftalık çalışma saatine göre hesaplanabilmesi, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı işçilerin hesaplanması ve daha birçok özel durumun 4857 sayılı İş Kanununa uygun olarak işlenmesi ayrı bir uzmanlık gerektirir. PDKS modülümüz deneyimli yazılım ekibimiz ve İş Hukuku uzmanlarımız tarafından kamu kurumlarının ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiştir.
Mevcut Personel Devam Kontrol Sistemi Donanımlarınızla Entegre Olabilir
E-Vardiya yazılımı ile kurumda mevcutta kullanılan Personel Devam Kontrol Sistemleri-PDKS (Kartlı geçiş, parmak izi, yüz tanıma vb.) ile entegrasyon sağlanmaktadır. Entegrasyon doğrudan donanıma bağlanma şeklinde ya da donanımlardan elde edilen datanın sunucuya aktarımı (web servis vb.) ile sağlanabilir. Şayet kurumda PDKS donanımı mevcut değilse ihtiyaca en uygun donanım çözümleri tarafımızdan sunulabilir.
PDKS cihazları ile entegrasyon sayesinde planlanan vardiya ile PDKS verileri doğrultusunda gerçekleşen vardiyaların uyum/uyumsuzluğu anlık olarak görüntülenebilir. PDKS verilerinin anlık kurum yetkililerine iletilmesi sayesinde de personellerin devam durumu hakkında yetkililerin günlük haberdar olması hedeflenmiştir. Vardiya takibi ile personeller arasında vardiya düzeni yönünden ortaya çıkması muhtemel karışıklık ve adaletsizliklerin de önüne geçilmesi sağlanmaktadır.
Mobil Uygulama Üzerinden Personel Vardiyalarını Düzenlemeye ve Personellere Bu Durumu Anlık Bildirmeye Ne Dersiniz?
E-Vardiyanın mobil uygulaması sayesinde personeller de vardiya planlamasına dahil edilebilmekte ve kendileri için planlanmış vardiyaları mobil uygulama üzerinde görebilmektedir.
Personeller özlük modülüne -varsa- kurumun kendilerinden talep ettiği belge yüklemesini yapıp, yetkililerin kendileri adına yüklemiş olduğu belgeleri de mobil uygulama sayesinde görebilmektedir.
Personele atanan vardiyalar, izinler varsa fazla çalışmalar, denkleştirme çalışmaları vb. mobil uygulama üzerinden kendisine bildirilebilmekte, kurum yetkilisi istediği anda işçiye bu bildirimleri bireysel ve toplu şekilde gönderebilmektedir.
Personeller mobil uygulama üzerinden izin talebinde bulunabilirler. Personellerin bu taleplerinin yetkili tarafından onaylanması sonucunda bu izinler vardiya planlarına işlenebilmektedir.
E-Kamuİşçi ve e-Belediyeİşçi yazılımlarımızı kullanıp, vardiya planlaması yapmakta zorlanan kurumlara müjde!
Artık planlanan vardiyaları puantaja aktarmak çok kolay!
Hazırladığınız vardiyaları aynı zamanda maaş dönemi puantajında da kullanarak maaş hesaplaması yapmak istiyorsanız, bu işlem için tek bir tuşa basmanız yeterli olacak.
Maaş hesaplamalarınızı yaptığınız yazılımlarımızda (e-Kamuİşçi, e-Belediyeİşçi) yeniden puantaj girmek zorunda kalmadan kolaylıkla yapabileceksiniz.
Yıllık İzin Takibi, Yıllık İzin Belgesi Yükleme, Mobil Uygulama ile Personelin de Dahil Olduğu Yıllık İzin Düzeni
Personellerin yıllık izin takibi yapılmakta, vardiya girişi ile kalan yıllık izin uyarıları sistemde gösterilmektedir.
Yıllık izin talebinde bulunan personel, iznin başlangıç ve bitiş tarihlerini girerek talep oluşturur, oluşturulan talep kurum yetkilisi tarafından onaylandığı takdirde personelin puantajın cetveline/vardiya çizelgesine işlenir.
Yıllık izin ve fazla mesaiye ait raporlar ve belgeler dijital platformda kullanıcılara sunulmaktadır.
Personelin haftalık çalışma süresini aşan fazla çalışmalarının yıllık 270 saat sınırını aşıp aşmadığı kontrol edilmekte ve aşıldığında gerekli uyarılar gönderilmektedir.
Yönetici Ekranı ve Uyarı Modülü
PDKS entegrasyonu sağlandığında personellerin işe giriş işten çıkış tarih ve saatleri, geç kalan işçilerin bildirimi yöneticilere sunulan ekranda gösterilmektedir.
E-Vardiya’da yıllık izin, fazla mesai, vardiya süreleri, gece çalışmaları gibi durumlar 4857 sayılı İş Kanununa uygun şekilde kullanıcılara uyarılar vermektedir.
Haftalık 45 saati aşan çalışmalar, işçilerin yıllık 270 saat ile sınırlı olan fazla çalışma süreleri, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde yapılan çalışmalar buradan takip edilir. Fazla mesai ve tatil günleri çalışmaları tarih aralığında, birim bazında ve işçi bazında sorgulanabilmesi ve ayrıntılı döküm alınabilmesi mümkündür.
Kurumda çalışan işçilerin 4857 sayılı İş Kanunu ve toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre kullandıkları her türlü ücretli ve ücretsiz izinlerin ayrıntılı olarak görüntülendiği ekrandır. Ücretli izin ve ücretsiz izin verilerinin tarih aralığında, birim bazında ve işçi bazında sorgulanabilmesi ve ayrıntılı döküm alınabilmesi mümkündür.
Kurumda çalışan işçilerin hastalık nedeniyle aldıkları sağlık raporları, doğum izinlerinin ayrıntılı olarak görüntülendiği ekrandır. Bu verilerin tarih aralığında, birim bazında ve işçi bazında sorgulanabilmesi ve ayrıntılı döküm alınabilmesi mümkündür