Türkiye’de Bir İlk! Puantaja Dayalı Maaş Hesaplama Sistemi
Kamutech Yazılım tarafından patenti alınmış eşsiz bir hesaplama sistemi. Sadece puantaj verileri kullanarak maaş hesaplamasına esas yüzlerce veri normal günler, hafta tatili günleri, ulusal bayram ve genel tatil günleri, fazla çalışmalar, istirahat raporları, doğum izinleri, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışmalar, yıllık izinler, yasal ücretli izinler, mazeret izinleri, ücretsiz izinler… kısaca gereken herşey hesaplanır, işçi kartlarına aktarılır ve maaşlar bu veriler üzerinden ödenir. Maaş hesaplamak için sisteme ayrıca elle müdahale edilmez, gün sayısı değiştirilmez, puantaja aykırı bir işlem yapılmaz bu sayede maaşlar sadece puantaja dayalı olarak ödenmiş olur.
Çok Noktada İşçi Çalıştıran Belediye Şirketleri için Web Tabanlı Eşsiz Çözüm
Sistemin web tabanlı olması nedeniyle, çok noktada işçi çalıştıran, işçi sayısı fazla olan, birimlere ayrılmış yapıdaki Belediyeler için merkezi bir puantaj giriş sistemi sağlanır. Bu sayede birimler arasında farklılıklar olmadan, çok hızlı bir şekilde puantaj bilgileri oluşturulur. Maaşların ödeneceği son günde kötü sürprizler, gecikme ve hatalar yaşanmaz. Ay içinde alınan izinler, raporlar… doğru bir şekilde ilgili ayın maaşına yansıtılır.
Hızlı, Kullanışlı ve Çok Kapsamlı Puantaj Ekranları
Normal işler, vardiyalı işler, saat bazında işler, yarı zamanlı veya kısmi zamanlı çalışmalar gibi farklı ihtiyaçları bir arada karşılayabilen kapsamlı bir puantaj ekranı sunulmaktadır. İş Kanununa ve çalışma hayatındaki ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanan puantaj ekranında ihtiyaç duyulan tüm gün tipleri ile ücretli ve ücretsiz izinler yer almaktadır. Puantaj ekranımız yüzlerce kullanıcımızın öneri ve katkılarıyla geliştirilmiş ve halen de geliştirilmeye devam edilmektedir.
Şirket ve Belediye için “Puantör” Kullanıcısı
Şirket personellerinin mesaisinin tamamını Belediyede geçirdiği için, bu işçilerin puantajlarını takip edecek Puantaör kullanıcıları oluşturulabilir. Puantör kullanıcıları şirket personeli olabileceği gibi Belediye personeli de olabilir. Bu sayede şirket personellerinin yıllık izin, sağlık raporu, bayram mesaileri, fazla çalışmaları… puantörler tarafından düzenli olarak girilebilir.
Maaş Ödemeleri için Eksiksiz ve Hatasız Puantaj
Puantörler ay içinde sağlık raporu, doğum izni, yıllık izin, mazeret izinleri ve diğer ücretli ve ücretsiz izinleri… sisteme girerek puantaj cetveli oluştururlar. Düzenlenen puantajların 4857 sayılı İş Kanununa ve yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesine uygun olması beklenir. Bu açıdan sistemde daha önceden belirlenmiş olan kriterlere göre hatalı puantaj girilmesini engelleyecek uyarılar ve bilgi/yönlendirme ekranları mevcuttur.
Yıllık İzin, Sağlık Raporu, Doğum İzni… Uyarı ve Takipleri
Puantaj cetvelinde yıllık izin girişi yapıldığında, işçinin kalan yıllık izin hakkı yoksa veya yetersiz ise sistem uyarı verir. Ayrıca sonraki aya sarkan sağlık raporlar, doğum izinleri gibi uzun süreleri puantajlar sonraki ayları kapsayacak şekilde girilebilir. Yasal mazeret izinlerinin olması gerekenden daha uzun girilmesi veya toplu iş sözleşmesine göre eksik girilmesi halinde sistem uyarı verir. Bu sayede eksik veya hatalı puantaj girişleri yapılmasının önüne geçilir.
Belediye Şirketi İşçilerine Özel Maaş ve Bordro Hesaplama
Belediye şirketlerinde 4857 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan işçilerin maaş ve bordro hesaplarına uygun olarak geliştirilmiş eşsiz bir modüldür. Maaş hesaplamaları puantaj verilerine dayalı olarak gerçekleştirilir. Bu sayede yüzlerce işçinin maaş hesapları çok kısa sürede tamamlanır.
Belediye Şirketi İşçileri için Toplu İş Sözleşmesi Bordrosu
Belediye şirketlerinde istihdam edilen işçilerin toplu iş sözleşmesi maaş hesapları bu modül sayesinde artık çok kolay. e-BelediyePersonel yazılımının en güçlü özelliği olan ve çok fazla detay ve hesaplama kriteri içeren toplu iş sözleşmesi modülü ile TİS hesaplarını mevzuata tam uygun, hızlı ve hatasız olarak hesaplayabileceksiniz. Ayrıntıları Toplu Sözleşme ve Sendika modülümüzde bulabilirsiniz.
Puantaja Dayalı Tam Otomatik Maaş Hesaplama
Kamutech Yazılım tarafından geliştirilen patentli puantaj – maaş hesap yöntemi sayesinde, bordro hesapları ve maaş ödemeleri tamamen puantaj verilerine dayalı olarak gerçekleştirilir. İşçilerin maaşa esas gün sayıları, SGK prime esas gün sayıları, eksik gün sayıları, fazla mesai süreleri… gibi birçok veri puantaj cetvellerinden otomatik olarak hesaplanıp aktarılır. Bunlar toplu bordro raporu ve işçi bazında ücret pusulası raporu olarak alınabilir.
Bayram Mesaileri ve Fazla Çalışma Ücretlerinin Hesaplanması
İşçilerin haftalık 45 saat çalışma sürelerini aşan fazla çalışma ücretleri ile haftada 40 saat çalışan işçiler için %25 fazla ödenen, fazla sürelerle çalışma ücreti ilgili haftanın puantaj verilerine göre otomatik hesaplanmaktadır. Sistemde yılda 15,5 gün olan ulusal bayram ve genel tatil günlerine denk gelen mesailer ile hafta tatili günü yapılan çalışmalar yine otomatik olarak hesaplanmakta ve maaş bordro hesaplarına aktarılmaktadır.
Ücrete Gelen Zamların Ay Ortasında veya Geriye Dönük Uygulanması
İşçilere ödenecek ücretlerde esas alınan günlük zamlı yevmiye tutarı, toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre ay içinde veya geriye dönük uygulanmak üzere değişebilmekte ve sonradan yapılan maaş ödemeleri için fark bordrosu çıkarılabilmektedir. İşçilerin günlük yevmiyelerine eklenen bu zamlar sisteme tarih bazında girildiği için, sadece uygulanması gereken tarih aralığında (zam döneminde) uygulanmaktadır. Bu sayede maaş ödenen ayın bir bölümü zamlı diğer bölümü zamsız yevmiye üzerinden hesaplanabilmektedir.
Bireysel Emeklilik Sistemi Kesinti İşlemleri
Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamına giren belediye şirketi işçilerinden yapılacak BES kesintileri otomatik hesaplanır. BES sistemine katılan ve sistemden çıkan işçilerin takibi, aylık prime esas kazancın hesaplanması, BES oranı %3 veya üzerinde olan işçilerin kesinti oranı girişleri, emeklilik şirketi bilgi girişi, sözleşme bilgileri girişi, BES kesinti tutarları raporunun alınması sağlanır.
İcra Kesintisi ve Takip İşlemleri
İcrası olan işçilerin maaşlarından yapılacak icra kesintilerinin otomatik hesaplanır. İcra dairelerinin yazılarında kesintilerin net ücret, AGİ dahil veya hariç ücret üzerinden uygulanması gibi farklılıklar sistemde tanımlanabilir. İcra kesintisi uygulanacak toplam tutar girilir ve bu tutara ulaşıldığında kesinti otomatik durdurulur. Şu an kadar kesilen tutar ve ileriye dönük kesilecek tutarlar görülebilir. Aylık maaş dönemlerine ilişkin icra kesintileri raporu alınabilir.
Nafaka ve Diğer Özel Kesinti İşlemleri
İşçi ücreti üzerinden yapılacak her türlü kesinti uygulanabilir. Nafaka, kişi borcu, ücret cezası… gibi kesintiler, kesinti tipi seçildikten sonra kesintinin ne şekilde uygulanacağı (sabit tutar mı?, oran mı? net üzerinden mi? AGİ dahil mi?) belirtilir. Yapılacak kesintinin uygulanacağı tarih aralığı girilir.
Sendika Aidatları Kesinti İşlemleri
İşyerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi kapsamında, işçi sendikası tarafından belirlenen sendika aidatı kesintileri sistem tarafından otomatik hesaplanır. Sendika aidat kesintilerinde yapılan değişiklikler (oran veya tutar) sisteme tarihsel bazda girilebilir. Ayrıca ay içinde sendikaya üye olan veya çıkış yapan işçilerin kesintileri, üye olduğu gün sayısı üzerinden hesaplanır. İlgili maaş döneminde uygulanan sendika aidatı kesinti tutarları, aylık kesintiler raporuna detaylı olarak aktarılır.
Ücret, Disiplin Cezası Kesinti İşlemleri
İşyerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi veya bireysel iş sözleşmesi uyarınca işçinin İş Kanunu veya sözleşme kurallarına uymaması durumunda ücret kesme cezası uygulanabilmektedir. Uygulanacak ücret kesme cezası işçinin günlük brüt veya net ücreti üzerinden veya sabit bir tutar olarak seçilebilir. Özlük Yönetimi modülü üzerinde tanımlanan disiplin ve ceza tanımları seçildiği takdirde söz konusu kesintiler otomatik olarak uygulanabilmektedir.
Aylık Kesintiler Raporunun Alınması
İşçi ücretleri üzerinden yapılan kesintilerin bordro içinde takip edilmesi ve incelenmesinin zorluğu nedeniyle ilgili maaş döneminde işçi ücretlerinden yapılan kesintiler ayrı bir rapor olarak sunulmaktadır. Bu raporda kesinti yapılan işçilerin listesi, kesintinin türü, tutarı ve varsa kalan kesinti tutarları ayrıntılı olarak gösterilmektedir.
Belediye Şirketi İşçileri için Toplu İş Sözleşmesi Hesaplamaları
Mahalli İdare şirketlerinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ücret zamları, fark ücretleri, sosyal yardımlar, tazminatlar, ilave tediye ücretleri, ikramiyeler ve tüm mali hakları bu modül üzerinden kolaylıkla hesaplanabilmektedir. Toplu iş sözleşmesinin uygulama dönemine ilişkin veriler sisteme tanımlandıktan sonra gerekli hesaplamalar ilgili mevzuata göre hatasız olarak gerçekleştirilir.
Ücret Zamları ve Mali Hakların Otomatik Hesaplanması
Sistem üzerinde geliştirilen ara yüzler sayesinde son derece kapsamlı olan TİS hesaplamaları, oldukça kolay, hızlı ve hatasız şekilde gerçekleştirilmektedir. Toplu iş sözleşmelerinin doğası gereği farklı ücret grupları, pozisyon ve unvanlar için ortaya çıkacak ücret zamları ve ödemeler rahatlıkla hesap edilebilmektedir. Toplu iş sözleşmesinin ilgili maddelerine göre her ücret grubu, unvan, pozisyon tipi için ayrı ayrı tanımlanabilir ve uygulanabilir hesaplamalar mevcuttur. Ücret zamlarının dönemsel olarak (örneğin ilgili ayın sadece 15 gününe) veya geriye dönük uygulanabilme esnekliği mevcuttur.
Çocuk Yardımı, Öğrenim Yardımı, Sendika Aidatı… İşçi Bazlı Hesaplamalar
Toplu iş sözleşmesinde ödenmesi öngörülen bazı ücretler ve sosyal yardımlar için işçilerin kendine has bilgileri (çocuk sayısı, çocuk yaşları, eş durumu, kendisi ve çocukların öğrenim durumu, engellilik durumu, görevi, unvanı…) çeşitli kriterlere göre farklı hesaplamalar yapılabilmektedir. Toplu Sözleşme ve Sendika modülü sayesinde her işçinin kendi durumuna özel bilgileri sistem kayıtlarında çekilerek maaş ve bordro hesaplamalarında kullanılırlar.
Yıllık İzinler, Sendikal İzinler ve Sosyal İzin Hakların Takibi
Toplu iş sözleşmesi sadece ücret zamları açısından değil ücret dışındaki sosyal haklar açısından da işçilere imkanlar sağlamaktadır. Bunlar arasında işçilere verilecek sendikal izinler, ücretsiz izin hakkı, mazeret izin hakkı, yıllık izin sürelerinde artış, yasal izin sürelerinde artış, ihbar önel sürelerinde artış… gibi 4857 sayılı İş Kanununda tanımlanmış asgari süreleri geçen uygulamalar söz konusudur. Bu sürelerin işçi bazında takibi normal yöntemlerle oldukça güç olabilmektedir. Toplu sözleşme modülü sayesinde yukarıda belirtilen izinler ve haklar anlık olarak hatasız takip edilebilecektir.
İkramiye, Denge Ödeneği Gibi Ödemeler
Toplu iş sözleşmesi ile karar bağlanan ikramiye ödemeleri, denge ödeneği gibi işçilerin hak ettikleri tutarlar sistem tarafından otomatik hesaplanır. İşçilerin bu tip ödemelere ücretleri sistem tarafından hesaplanır ayrıca çalıştığı süre bakımından KIST işlem yapılacak (ücreti oranlanacak) işçilerin söz konusu ücretleri ise çalıştıkları sürelerle orantılı olarak otomatik hesaplanır.
Fark Ücretleri ve Fark Tazminatları Ödemeleri
Yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, iyileştirme ve ücret zammı yapıldıktan sonra işçinin günlük ücretinin belli bir tutarın altında kalması veya işçiye ödenen prim, tazminat, birleştirilmiş sosyal yardım, yemek ve yol yardımı gibi her türlü aylık nakdi ödemeler ile ikramiye, ilave tediye, ek ödeme, giyim yardımı gibi ödemelerin hesaplanması sonucu oluşan aylık ortalama net gelirinin belli bir tutarında altında kalması halinde ödenecek fark ücretleri ve tazminatları otomatik olarak hesaplanır.
SGK İşyeri Bilgilerinin Sistemde Tanımlanması
Sistem üzerinden yapılacak gönderimlerde kullanılmak üzere şirketin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezi, Sicil No, Sektör, İşin Niteliği, İşyeri Mahiyeti, Kontrol No, Unvan, Adres, Vergi No… gibi bilgilerden gerekli olanlar sistemde tanımlanır.
Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesinin Otomatik Hazırlanması
Aylık prim ve hizmet belgesi aktarılacak tüm sigortalı işçilerin bilgileri Sicil No, SG No, Adı, Soyadı, İlksoyadı ile e-Kamuİşçi yazılım üzerinden hesaplanan “Prime Esas Gün” “Eksik Gün” “Eksik Gün Kodu” “İşten Çıkış Kodu” “İstirahat Süresinde Çalışmıştır Bilgisi” “Hak Edilen Ücret” “Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak Tutarı” “Prime Esas Kazanç (PEK)” ay içinde giriş veya çıkış yapma durumu varsa “G.Gün ve Ç.Gün” bilgisi ile birlikte XML dosyası olarak oluşturulur
E-Bildirge Sayfasına XML Dosyası ile Topluca Aktarım
Yapılan hesaplamalar neticesinde, ilgili döneme ait olan prim ve hizmet belgesi girişi için SGK’nın E-Bildirge sayfasına aktarılmak üzere XML formatında dosya hazırlanır. Bu sayede yüzlerce işçinin aylık prim ve hizmet belgesi girişleri çok kısa sürede ve hatasız olarak tamamlanmış olur.
İşçilerin Tüm Özlük Bilgilerinin Tek Noktadan Yönetimi
4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan işçi özlük dosyalarının web tabanlı ve elektronik ortamda takip edilmesi için gerekli tüm ekranlar hazırlanmıştır. Sistemde sadece bu işlemleri yapmak üzere “Özlükçü” adını verdiğimiz role sahip kullanıcılar oluşturulabilir. İşçilerin özlük belgelerinin taratılmış halleri jpg, png, tiff, pdf formatlarında yüklenebilmektedir. Yüklenen belgelerin tarihi yenilenecek olanlar, süresi bitenler ile ilgili uyarılar eklenebilmektedir.
Kamu Kurumlarının Bilişim Sistemlerine Tam Entegre Edilebilir Yapı
Geliştirdiğimiz yazılım, servis tabanlı yapısı ile Belediyelerin kendi içlerinde kullandıkları otomaston sistemleri ile tam entegre olabilmektedir. Bu sayede kurum, e-BelediyePersonel yazılımı üzerinde girilen bazı bilgileri anlık olarak kendi sistemine aktarabilir, sorgulama yapabilir, veritabanı üzerinden istediği bilgileri çekip kendi sistemine aktarabilir.
Unvan, Görev Yeri, Nakil, Sicil İşlemleri
İşçinin işe ilk girdiği tarihten itibaren ücret değişimleri, unvan değişikliği, görev yeri değişikliği, kurum içindeki diğer birimlere nakil işlemleri sistem üzerinden tanımlanabilir. Buradaki en önemli nokta yapılan işlemlerin süreç bazında girilebilmesidir. Bu sayede işçinin geçmiş tarihlerde sicil bilgilerinde meydana gelen değişimler takip edilebilir. İşçinin uyarı, disiplin cezaları ve toplu iş sözleşmesine göre uygulanan cezaları yine ilgili ekranlar üzerinden detaylı olarak takip edilebilir. Emeklilik yaşı ve süresi gelen işçilerin sistem üzerinden önceden uyarılması ile işten çıkış işlemlerine gecikmeden başlanabilmesi sağlanmaktadır.
İşçilerin Yıllık 270 Saat Fazla Mesai, Yıllık İzin Süreleri Kontrolleri
Yıl içinde girilen puantajlara bağlı olarak işçilerin kullandıkları ve kalan yıllık izin süreleri, yıllık 270 saatle sınırlı olan fazla çalışma saatleri sistem tarafından anlık olarak kontrol edilir. Ayrıca ulusal bayram ve genel tatil çalışmaları, kullanılan sağlık raporları, mazeret izinleri her türlü ücretli ve ücretsiz izinlerin kullanım işçi bazında görüntülenebilir.
Otomatik BES, İcra, Nafaka… Kesintileri
İşçiler hakkında İcra Daireleri tarafından gönderilen icra yazılarında ilgili icra dairesinin uyguladığı kesinti oranı, kesinti yapılacak toplam tutar, dosya esas numarası, yatırılacak IBAN numarası dahil olmak üzere aylık kesintiler otomatik olarak uygulanır. Borç tutarı tamamlandığında kesinti otomatik olarak biter. Ayrıca Otomatik BES kesintileri, nafaka kesintileri… gibi her ay düzenli yapılacak kesintiler sistemde bir kez tanımlandıktan sonra otomatik olarak uygulanır.
Kıdem Tazminatı, İhbar Tazminatı Hesapları
İşçilerin emekli olması veya çeşitli sebeplerle işten ayrılmaları neticelerinde kıdem tazminatı ödemesi yapılacak ise kıdeme esas hizmet süreleri, giydirilmiş brüt ücreti ayrıca toplu iş sözleşmesi nedeniyle işçiye sağlanan her türlü nakdi ve ayni menfaatlerin giydirilmiş brüt ücrete yansıtılmasına ilişkin hesaplamalar otomatik yapılır. İhbar tazminatı açısından işçinin yasal ihbar süresi şayet toplu sözleşme ile uzatılmışsa bu süreye uygun olarak hesaplanır ve ihbar tazminatı tutarı otomatik hesaplanır.
Ücretsiz İzinlerin Puantaj Kaydı ve SGK’ya Bildirimler
Puantaj modülünde girilen ücretsiz izinler sağlık raporu, analık izni, ücretsiz doğum izni, kısmi süreli çalışma, devamsızlık… gibi giriş yapılan puantaj gün tipi seçimine uygun olarak SGK tarafından belirlenen eksik gün kodları ile birlikte e-Bildirge modülüne otomatik aktarılır. İşçinin kullandığı tüm ücretsiz izinler, işçi kartından geriye dönük sorgulanabilir veya dökümü alınabilir.
Yıllık İzin Dilekçesi, İzin Girişi ve Onayı
Yıllık izin kullanacak işçilerin dilekçeleri sistem üzerinden çıktı alınır. İzin dilekçelerinde işçinin sicil bilgileri, kalan yıllık izin hakkı ve izin döneminin başlangıç ve bitiş tarihleri gösterilir. Yıllık izin dilekçesinde işçi kaç gün izin talep ettiğini belirtir ve dilekçeyi ilgili kişiye teslim eder. Bu noktada eğer onaylama prosedürü uygulanacaksa izin talebi ilgili amirin onayına düşer. Aksi halde girilen izin tarihleri puantaj cetveline aktarılır.
Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışmalar
Haftalık 45 saati aşan çalışmaların fazla çalışma olarak sisteme girişleri yapılır. Kamuya ait işyerinde haftalık 40 saat çalışma süresi uygulanıyorsa, bu durumda 45 saate kadar olan çalışmalar için fazla sürelerle çalışma hesaplanır. İşçilerin yıllık 270 saat ile sınırlı olan fazla çalışma süreleri anlık olarak takip edilir. İşçilerin her ay hak ettikleri fazla çalışma ücretleri, toplu iş sözleşmesi mevcutsa öngörülen zamlı ücret ve oranlar üzerinden hesaplanır.
Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günü Çalışmaları
İşçilerin ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmaları halinde bunların yapmış oldukları çalışmalar sistem üzerinde puantaj verileri esas alınarak kaydedilir. Geriye dönük tüm çalışmalar görüntülenebilir. Yarım gün tatil olan 28 Ekim ve ramazan kurban bayramı arife günlerinin hesapları otomatik gerçekleşir. İşçilerin ulusal bayram ve genel tatil günü çalışmalarına ilişkin toplu iş sözleşmesi hükümleri mevcutsa, bu yöndeki artan ücretleri bordro maaş modülünde otomatik hesaplanır.
Saatlik Çalışmalar, Yarı Zamanlı ve Kısmi Süreli Çalışmalar
4857 sayılı İş Kanunu ve toplu iş sözleşmesi ile birlikte özellikle doğum sonrası verilen yarı zamanlı ve kısmi süreli çalışmalar neticesinde izinli olunan sürelerin hesaplanması, yarım gün ve saatlik çalışmaların ücrete esas olacak gün sayısı ve SGK prim günü olarak hesaplanması ve bu işlemlerin puantaj kayıtlarına uygun olarak, hatasız bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanır.
Ücretli ve Ücretsiz İzinlerin Detaylı Raporlanması
Özellikle çok sayıda işçi çalıştıran kurumlarda gerekli kontrol ve incelemelerin yapılabilmesi için işçilerin kullandıkları ücretli ve ücretsiz izinlerin maaş döneminde veya girilen tarih aralığı bazında ayrıntılı olarak raporlanması mümkündür. Bu sayede işçi bazında veya maaş dönemi bazında yıllık izin kullanan işçiler, sağlık raporu olanlar, doğum izninde olanlar, diğer ücretli ve ücretsiz izinli olan personellerin kapsamlı dökümleri alınabilmektedir.
Güçlü Algoritma ve İş Kanunu Kriterlerine Tam Uyum
PDKS modülü ile kurumda çalışan işçilerin işe giriş ve çıkış saatleri, fazla mesaileri, tatil günü çalışmaları, vardiyaları, geç girişleri, erken çıkışları hatasız olarak takip edilebilir. Ancak binlerce satırdan oluşan bu verilerin güçlü bir algoritma ile hesaplanması, vardiyalı işlerde vardiya geçişlerinin ve gün dönümlerinin birbirinden ayırt edilebilmesi, fazla mesai hesaplarının haftalık çalışma saatine göre hesaplanabilmesi, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı işçilerin hesaplanması ve daha birçok özel durumun 4857 sayılı İş Kanununa uygun olarak işlenmesi ayrı bir uzmanlık gerektirir. PDKS modülümüz deneyimli yazılım ekibimiz ve İş Hukuku uzmanlarımız tarafından kamu kurumlarının ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiştir.
Mevcut Personel Devam Kontrol Sistemi Donanımlarınızla Entegre Olabilir
Halihazırda kurumda aktif olarak kullanılmakta olan PDKS donanımları ile (Kartlı geçiş, parmak izi, yüz tanıma, avuç izi, damar izi) entegre olabilir. Entergrasyon doğrudan donanıma bağlanma şeklinde ya da donanımlardan elde edilen datanın sunucuya aktarımı (web servis vb.) ile sağlanabilir. Şayet kurumda PDKS donanımı mevcut değilse ihtiyaca en uygun donanım çözümleri tarafımızdan sunulabilir.
Puantaj Cetveli ile PDKS Verilerinin Eşleştirilmesi, Kıyaslanması
Maaş ödemelerine esas olmak üzere puantaj verileri ile PDKS verileri geliştirdiğimiz algoritma sayesinde ayrıntılı olarak eşleştirilir (match edilir) Yapılan bu işlem neticesinde puantaj verileri ile PDKS verileri arasındaki uyumsuzluklar bir rapor halinde dökümü verilir. Buna raporda puantaj cetvelinde yapılan işaretlemelerin PDKS ile uyuşmadığı her işaretleme (işe gelme, fazla mesai, bayram mesaisi, vardiya saatleri, izin ve mola süreleri…) işçi, gün ve saat bazında gösterilir.
PDKS Modülünden Hangi Raporlar Alınabilir?
Aylık giriş/çıkış raporu, Geç gelenler raporu, Erken çıkanlar raporu, Devamsızlık Raporu, Fazla mesai raporu, Bayram mesaisi raporu, Hafta tatili mesaisi raporu… ayrıca Puantaj cetveli ile uyumsuzluk raporu alınmaktadır. Belirtilen raporlar işçi bazında veya toplu liste halinde alınabilmektedir. Ayrıca girilen tarih aralığına veya maaş dönemine göre esnek raporlama yapılabilmektedir.